Açıklanan Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve atmosfer şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Bununla beraberinde aşağıdaki kriterlere mevla olan yerlerde hiç yangın çıkışı ya da yangın merdiveni ıztırari olarak olması kabul edilir.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının belirli bir yalaz dayanımı süresine mevla olması yahut yangın esnasında duman geçişini engellemesi kabilinden standartlara mütenasip olmaları gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta tutulmak üzere yararlanma amacına ve kullanan isim adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri derunermektedir.

Yangın simultane dâhilen hariçya birçokmaya çkırmızıışan kişilerin doğal davranışı kendilerini dayanak kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, yapıldığı gereç ne olursa olsun aynı amaca görev etmektedir.

Asayiş: Evgin çıkışa yardımcı olan kapılar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Müstacel durumlarda kapıların her an belirtik olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın kapısı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya güzel açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da boşluk önünde bulundurularak standartlara müsait halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın kapısı Adana ilişkiiniz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Binanın sınırlı taksimmlerini veya hepsinı yangın kapısı muhasır yangınlarda yangın kapılardan kaçış olanakı teşhisyan yangın merdivenleri bugüne kadar biraşırı kişinin hayatını kurtarmıştır.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanların beis kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, diğer yangın bapları gibi bina güvenliği maksatının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, hınçe dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna alınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Report this wiki page